Blogger

Inschrijven NK 2021 geopend

Meer info op: https://www.rc-parachute.nl

rc parachute be 49

 

Blijven oefenen ...

Van Timmy een berichtje gekregen om vandaag wat droppings te doen en zo het oefenen om op de stip te landen wat bij te sturen. Met dank werd deze uitnodiging aanvaard en waren we aanwezig op het vliegterrein te Kieldrecht.

De bedoeling was om beurtelings elkaar eens te droppen, maar door een ongelukkig maneuver van mijnentwege bij het opstijgen met den Big Lift wat schade opgelopen. Djeu … sorry Timmy.

Daar Timmy en Ronny in een verschillende modus (zenderinstelling) vliegen, kon de Para van Timmy niet meer de lucht in vandaag.

Dank aan Timmy om me de mogelijkheid te bieden sprongen te oefenen voor de aankomende wedstrijden … alleé ... als Corona het toelaat … 

 

Djenco en zijn Bobby

RC Para BobbyRC Skydiver BobbyVandaag was het een super leuke dag op het veld. Na lang zoeken is het me eindelijk gelukt om een 2de hands rc parachutespringer te kunnen bemachtigen … toevallig … via een man op facebook. Dat was natuurlijk top!!!

Zo gezegd zo gedaan nam ik de rc para mee naar de club. Als je hier nog geen ervaring mee hebt kan je natuurlijk wel een deskundige uitleg gebruiken van iemand met ervaring.

In onze “Pegasus RC Vliegclub VZW” is deze sport gelukkig niet onbekend. Iemand bij ons in de club heeft al wat ervaring in deze tak van rc modelbouw. Ronny D. M. staat ermee op en gaat ermee slapen dus m.a.w., ik was op mijn gemak. Ronny kon me bevestigen dat het een prima koop was omdat de para en chute nog werden vervaardigd door een ervaren springer, Theo Vaesen.

Na de uitleg over hoe de parachute te vouwen en wat tips en tricks was het dan eindelijk zover ... de eerste sprong van den “Bobby” (naam van de para) werd onder het wel bekende toestel van Ronny, den “Big Lift” bevestigd!

Mooi opgestegen en weg waren we, ik met trillende benen en klamme handen en toen was de moment aangebroken. Op de gewenste drophoogte zei de piloot van de Big Lift tegen mij “motor af en los”! Dat was het dan en den Bobby kwam in vrije val terecht … na 3 tellen opende de chute en daar was het dan ... het magische gevoel! Hij voldeed aan mijn verwachtingen. Dus was ik heel blij. Ik hoop op nog zoveel mooie dagen met den Bobby … na een 4-tal sprongen kon deze dag al niet meer stuk!!

Met de groetjes aan Ronny en den Big Lift voor de bewezen diensten!

Djenco.

Het zwaartepunt zit goed

Na het “NU” commando kwam de paraspringer van het modelvliegtuig los maar de chute wilde niet openen. Mijn eerste gedachte ging uit naar de safety-lijn maar bij de landing van het modelvliegtuig konden we zien dat de safety-lijn toch aan het dropbakje hing. Wat er misging blijft een raadsel.

De paraspringer dan maar gaan halen. Deze lag in de boomgaard van de perenkweker.

Doordat het zwaartepunt zich op de goede plaats van de paraspringer bevindt kwam deze netjes op de buik terecht. Waarschijnlijk door de perfecte buiklanding geen schade te bespeuren, buiten het vuile overalletje dat vol modder hing door de drassige grond. Een wasbeurtje en hier is niets meer van te merken.

We hebben al ondervonden dat het model Bazi wel een harde klap kan verdragen.
Mijn conclusie … het zwaartepunt is van zéér groot belang tijdens de val voor het goed kunnen openen van de chute … maar ook als het even misgaat zoals hierboven beschreven ... 😉

Ons Mathilde na een buiklanding

RC Skydiving anno 1999

Uit de oude doos ...

Deze video beschrijft in detail de aanpassingen van een rc parachutespringer in het jaar 1999 ... nostalgie!
Het laat zien hoe toen een parachute werd gemaakt en hoe je een rigging board maakt om de ophanglijnen aan je parachute nauwkeurig te bevestigen.

Leuk om eens terug te gaan in de tijd en te zien hoe deze parachutespringers er toen der tijd uitzagen.

 

 

Dropbox

 

Nog wat tips

 

Wedstrijdplanning 2021

Er werd al een voorlopige planning opgemaakt voor de wedstrijden die in 2021 zouden plaatsvinden.

Zie voorlopige planning ...

agenda

Teamwork ...

Dat rc parachutespringen een hobby is waar je collega’s voor nodig hebt is intussen al geweten.
Bij Pegasus RC Vliegclub vzw is er intussen een parateam aanwezig waar we op kunnen rekenen, daardoor kunnen we toch op regelmatige tijden een sprongetje maken. Zoals vandaag … Guy aan de knuppels van zijne sleper en Paul, Timmy en Ronny met hun rc para’s paraat om deze zo dicht mogelijk bij de stip te laten landen.
De dag kunnen afsluiten met vele sprongen en één missertje … “Ronny, dat touwtje aan dat rugzakje heeft twee eindjes en die dienen wel voor iets hé”.😜

De parachutes worden zorgvuldig gevouwen

De Maule van Guy is een perfecte sleeper

Online shop voor RC Para's

Er is een nieuwe website beschikbaar waar men online rc-parachutespringers en de bijhorende attributen kan aankopen, zoals parachute, rugzakje en dropboxen.

Zie https://www.mct-winter.de

mct winter

RC Bruno op de stip

Pegasus RC Vliegclub VZWVandaag hebben Paul en Ronny verschillende sprongen kunnen maken met Guy aan de knuppels van zijn Maule. Ons gekend kniematje deed dienst als doel.
Paul was in zijn sas vandaag, ondanks het stevig briesje dat er aanwezig was, heeft hij enkele zeer mooie doellandingen kunnen maken met zijn rc parachutespringer Bruno. Deze heeft nu ook de smaak van het springen te pakken.

Droppen @ Vliegclub Pegasus …

Vandaag was het best een zonnige dag met een matig windje. Ideaal om onze para’s “Mathilde” en “Filip” uit de box te halen en deze de hoogte in te sturen.

Vele drops kunnen doen met Timmy aan de knuppels van de Joker XL.

Ons “Mathilde” liet het even afweten door een gebroken servo-arm. Ter plaatsen kunnen herstellen door deze te vervangen met een aluminium servo-arm. Deze servo-armen had ik gisteren nog mogen ontvangen met de post (een 10-tal besteld bij onze vriend AliE in CH om te testen). Gedaan met die pvc of nylon servo-armen waarmee ik in het verleden ook al breuk mee had.

Ronny heeft enkele leden kunnen pushen om ook eens een sprong te wagen … den Djenco, Guy, Tony en Daniël hebben zo ook allen nog eens kunnen proeven van het springen … allen hebben ze het terrein kunnen bereiken met een mooie zachte landing. Proficiat jongens … mooi afgewerkte sprongen …

Allé … weer een mooie dag gehad en voldaan terug huiswaarts.

Mathilde en Filip

Mathilde en Filip

Koningin Mathilde en Koning Filip Van België

Koningin Mathilde en Koning Filip Van België

VML Tijdingen september 2020

Vorig jaar hadden we een artikel naar VML gezonden i.v.m. rc-parachutespringen.

Vandaag het tijdschrift "Tijdingen" uit mijn brievenbus gehaald. Altijd leuk om wat nieuwe lectuur te lezen over onze hobby.
Het was even verschieten toen ik het artikel over onze hobby rc parachutespringen zag verschijnen. Altijd leuk om een eigen ingezonden artikel te zien verschijnen in het tijdschrift.

Intussen zijn er al positieve reactie binnen gekomen in verband het artikel. Hopelijk kunnen we via deze weg enkele mensen warm maken voor deze zijtak van onze hoofdzakelijke hobby “rc modelvliegtuigen”.

Dank aan de redacteur van "Tijdingen" om dit artikel te laten verschijnen ... merci.

VML Tijdingen Sept 2020 kl